Bartasek Nowicjusz
Telefon: SE K510
Sieć: Plus GSM
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 16:32 Jak zdjąć obudowe..?
Więc tak.. Do serwisu daleeko I się pytam jak zdjąć obudowe.. Telefon: SE K510i A chodzi mi najbardziej o tą środkową co wszystko trzyma..? Proszę mi powiedzieć. Thx z góry. Pozdrawiam, Bartasek
Telefon: Avila, E50, K700i, K770i
Sieć: Era
Karta Pamięci: 2GB
Imię: Piotr Pomógł: 12 razy Wiek: 19 Posty: 193 Piwa: 21/19 Skąd: Mochle
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 16:35
zdaje mi się, że potrzebujesz torxów... Chociaż... kumpel z klasy ot tak sobie poprostu ją rozebrał w szkole...
Najlepiej to go upuść na ziemie - sam się otworzy..
Telefon: Nokia 3100
Zaproszone osoby: 4
Sieć: Play
Imię: Popson Pomógł: 84 razy Wiek: 18 Posty: 917 Piwa: 41/15 Skąd: macie zielone?
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 17:03
nie musisz zdejmowac tylnej klapki. Jak na dole masz to pole gdzie powinno byc llogo operatora, to po obu stronach chwytasz za obudowe panokciami od spodu. Potem podważasz i tak do samego końca
Telefon: sony ericsson W200i
Sieć: plus Pomógł: 1 raz Wiek: 26 Posty: 152 Piwa: 16/3 Skąd: slawkowo
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 18:25
Mój brat zmieniał środkową obudowę, więc musisz ją rozkręcić i powyjmować podzespoły. Gorzej będziesz miał z anteną, gdyż na niej sie zatrzymał i skończył go dalej zmieniać. Niepolecam bawienia się takimi rzeczami bo może to skończyć się rozwalonym fonem. Lepiej pofatyguj się do serwisu.
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 21:47
Mr. Eko napisał/a:
zdaje mi się, że potrzebujesz torxów... Chociaż... kumpel z klasy ot tak sobie poprostu ją rozebrał w szkole...
Najlepiej to go upuść na ziemie - sam się otworzy..
Chyba mnie źle zrozumiałeś.. Chodzi mi o tą właśnie środkową co trzyma przednią i tylną obudowe ;P
lysy257 Nowicjusz
Telefon: sony ericsson k750i
Sieć: pop
Wystarczy z prawej strony telefonu (patrząc od strony wyświetlacza) odhaczyć dwa przyciski (we wgłębieniu jest kłódka) tak żeby były w możliwości jak to nazwać... do góry?Oczko jak to zrobisz to obudowa sama sie będzie otwierała. Żeby ją założyć z powrotem (ale to pewnie już byś sam wykombinował) musisz najpierw ją założyć z drugiej strony później z tej i następnie zamknąć zawiasy z kłódeczką we wgłębieniu Wesoły i po sprawie. Nie przejmuj sie że obudowa skrzypi (w pewnych momentach to może być irytujące) wyczytałem że to sie dzieje w 90% telefonów tej serii. W moim też tak było