Elo. Mam problem z moim telefonem. Nie mogę uruchomić żądnej aplikacji, bo jak chce wejść w gry lub programy to wyskakuje okienko "Operacja nie powiodła się". Gdy wejde w opcje pisze że te foldery mają 0 plików i zajmują 0 bajtów. Co mam zrobić? Telefon mam jeszcze na gwarancji ale nie wiem czy mi go naprawią w takim przypadku. Czekam na pomoc.
_________________ Ten podpis jest dla ciebie niewidoczny. Wpłać 50zł na konto tego forum aby ujrzeć podpis.
Telefon: SE k800i
Sieć: 220V
Karta Pamięci: 2048 MB
Imię: Marcel Pomógł: 14 razy Wiek: 16 Posty: 90 Piwa: 9/10 Skąd: Tokio
Wysłany: Pon Lut 23, 2009 16:07
resetowałem już go sporo razy. z tymi ustawieniami muszę spróbować.
jest taka możliwość, że mam za bardzo komórke zaśmieconą i dlatego nie czyta tego. pytam dlatego bo problem pojawił się kiedy zapełniłem prawie cała komę na maxa. zostało na komórce 2mb i na karcie 10mb (z 2GB)
_________________ Ten podpis jest dla ciebie niewidoczny. Wpłać 50zł na konto tego forum aby ujrzeć podpis.
GpS20 Nowicjusz
Telefon: Sony Ericsson K800i@K810i
Sieć: Orange
Karta Pamięci: Sony 2GB
Wysłany: Pon Mar 09, 2009 22:12
Witam ...
Przepraszam, że odświeżam temat. Ale tu nie chodzi o miejsce w pamięci telefonu. Ja miałem 1 MB na karcie i 4 MB w pamięci telefonu. Telefon muliło jak nie wiem co - ale działał. Koledze wywalił się jeden pliczek z FS softa. Jedyna rada to reinstalka softa. Taka awaria dzieje się gdyż:
1 - od razu po zakończeniu transmisji danych odłącza się kabel DCU-60 (USB jakby ktoś nie wiedział). Po zakończeniu transmisji należy odczekać ok 10 sekund aby system zaakceptował zmiany.
2 - przed odłączeniem USB od telefonu należy nacisnąć przycisk przy zegarze windowsowskim, który nazywa się wyłącz/odłącz/wstrzymaj.
Swoją drogą nie polecam tak zapychać pamięci. Optymalna ilość wolnego miejsca to 20 MB na "MS" i 30 MB na "FM". K800i to jest cudowny wynalazek Ale on też chce oddychać
Pozdrawiam ...
_________________ Żyj tak aby po Twojej śmierci Twoim przyjaciołom było nudno ...
Kiko Administrator
Telefon: K700i K770i
Zaproszone osoby: 1
Sieć: Era, Heyah
Karta Pamięci: 256MB
Imię: Paweł Pomógł: 182 razy Wiek: 20 Posty: 2217 Piwa: 53/1 Skąd: Kraków/Bochnia
Wysłany: Wto Mar 10, 2009 23:54
GpS20, nic nie trzeba bo programy do wgrywania softów (bez FAR-a) same odłączają telefon od kompa a co do usunięcia piku z FS to wystarczy rozpakować rarem i wgrać plik
Telefon: SE k800i
Sieć: 220V
Karta Pamięci: 2048 MB
Imię: Marcel Pomógł: 14 razy Wiek: 16 Posty: 90 Piwa: 9/10 Skąd: Tokio
Wysłany: Pon Maj 04, 2009 18:02
wiem, że odkopuje, ale dopiero teraz przeczytałem posta GpS20. z tego co tutaj pisze to masz lekką rację, bo błąd wyskoczył kilka godzin po tym jak przesyłałem kuzynce na laptopa muzykę, a ona zamiast dać "bezpieczne usuwanie dysków", odłączyła komórkę natychmiast.
PS. Reset komy nie pomógł, robiłem to nawet kilka razy i klapa. Chyba trza będzie oddać do serwisu