Wysłany: Czw Lip 12, 2007 22:32 T9 w Siemens S75 - pomóżcie, jeśli da się coś z tym zro
Mam spory problem z T9 w Siemensie S75. Pliki ze słownikiem znajdują się w folderze Mobile\Data\System\T9, a mimo to, gdy próbuję wybrać "język wprowadzania" np. Polski to wyskakuje błąd "Nie można odczytać pliku". Początkowo myślałem, że jest to problem z oprogramowaniem, miałem v.24. Zaniosłem telefon do zaufanego serwisu, chłopaki wgrali mi Full Flash (64MB) v.42 i... wyskakuje ten sam błąd... Czy w tych telefonach nawet przy pełnym, nowym oprogramowaniu nie działa słownik T9? Najdziwniejsze jest to, że ta zasada nie stosuje się tylko do Polskiego T9. Tak samo jest z Ang T9 itp. Są w folderze, a telefon ich nie czyta. Czy może mi ktoś pomóc, bo ja już nie wiem co z tym robić, a zawsze korzystałem z T9 i jest mi on potrzebny. W serwisie też załamują ręce. Pomóżcie.
Telefon: LG KU800 Chocolate + Kingston microSD 512MB
Sieć: Orange Pomógł: 105 razy Wiek: 25 Posty: 459 Skąd: Konin
Wysłany: Czw Lip 12, 2007 23:18
Ciężka sprawa z tym T9 w S75...
Jaki T9 masz? Oryginalny (taki jaki był) czy sam wgrywałeś?
Możesz spróbować dać nowy słownik T9 z innego modelu Siemensa.
Mam podobny problem, przy czym chyba sam sobie popsułem telefon...
Na początku działało T9, potem zrobiłem niby backup... i potem wrzuciłem inne T9 na kartę i odpaliłem normalnie z telefonu... niby uzupełnił... i nagle zonk, przestało działać... co ciekawe, przestało działać akurat po zrobieniu backupu MPMem... ale backup T9 tam zakończył się niepowodzeniem
Soft mam v16, dopiero go dostałem, po świętach wymienię...
Może macie jakiś pomysł?
/e: Próba podrzucenia innego słownika kończy się fiaskiem...
W moim s75 słownik T9 działa bez zarzutu zarówno polski jak i pozostałe.Wersja oprogramowania v24 ma duzo błędów(pamiętam bo sam ją miałem), może to przez tą wersję ,ja obecnie mam v47 i wszystko działa jak należy