Wysłany: Pon Lut 08, 2010 19:48 Telefon do 2200zł...
Witam! Mam przed sobą nie lada wybór. Otoż chciałbym telefon do 2200zł. No więc chodzi mi o:
- niezawodność telefonu (bez przycinek, wyłączania się i w miare mało awaryjny)Myślę że Nokia wchodzi najbardziej w grę w tym aspekcie.
- telefon bez dotykowego ekranu chyba że jest jakaś firma która jest w tym naprawdę dobra i telefon wytrzyma co najmniej rok bez zadnych problemow z wyświetlaczem (nie chce klikać 2 razy na jeden przycisk aby się coś uruchomiło)z tego co wiem Nokia jest słaba w technologii dotykowych wyświetlaczy.
- Dobra jakość MP3 (z wejsciem na miniJack 3,5mm - ale to naszczęście prawie standard)
- Najlepiej spora wbudowana pamięć 8-32 GB. (Chyba że telefon będzie spełniał resztę oczekiwań i będzie mial slot na kartę conajmniej 16GB)
- Aparat może mieć tylko 3.2mp (Chyba że KTOŚ mi wynajdzie kom. z odpowiadajacymi parametrami jak wyzej + aparat ktory kreci filmy na POZIOMIE to się nie pogniewam )
-Bateria przy ciągłym użytkowaniu MP3 wytrzymuje co najmniej 18H lub przy użytkowaniu (-sms, -rozmowy) 3dni...
-możliwość wgrania wielu roznych ciekawych i przydatnych aplikacji
- Wygodny w obsłudze
Myslalem nad Nokia N900 ale jej nieuzytkowanie w pionie jako multimedialnego kombajnu tylko samego telefonu oraz bateria trzymajaca 1 dzień i słaby wyświetlacz dotykowy który trzeba "WCIskać" (a jak dotykac to tylko rysikiem) oraz może paść po kilku miesiacach raczej odpada.
Samsungi mnie nie przekonują co do ich awaryjności, znajomym zawsze cos sie psuło po kilku miesiącach...albo taśma w sliderach albo poprostu siadały wyłączająć się.
To tyle.. jeśli nie będzie spełniał ktorejś z wymienionych funkcji to tez piszcie tylko z zaznaczeniem ktorej brak
Telefon: Nokia N70
Sieć: PlusGSM (Simplus)
Imię: Mateusz Pomógł: 43 razy Wiek: 19 Posty: 374 Piwa: 22/3 Skąd: Złotoryja
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 21:56
Nie ma takiego telefonu
Dobry dotyk - iPhone, nowsze Samsungi
Dużo pamięci - iPhone, jakieś Nokie
Dobry aparat - również Nokie
Brak przycinek - hmm
Co do przydatnych aplikacji to każdy telefon z systemem można rozbudować jak tylko się chce.
Pewnie zaraz część forum mnie wyśmieje za to, że dwa razy podałem iPhone'a, ale wiem co mówię. Miałem z tym telem do czynienia przez dość długi czas i jest na prawdę godny polecenia.
Wybór jest tak duży, że nie polegałbym raczej na opiniach ludzi z forum. Każdy ma swój gust co do telefonów, może się okazać tak, iż ktoś poradzi Ci jakiś tel, zacznie go wysławiać pod niebiosa a dla Ciebie okaże się on kompletną porażką i nieporozumieniem.