Poprzedni temat «» Następny temat
W880i w codziennym użytkowaniu
Autor Wiadomość
kondzik 
Nowicjusz

Telefon: Motorola E1
Sieć: Plus
Postawił 1 piw(a)
Wysłany: Czw Mar 20, 2008 19:15   W880i w codziennym użytkowaniu

Witam!
Zastanawiam sie nad kupnem W880i albo K800i, tel potrzebuje głównie do pisania smsow oraz słuchania muzyki:) Ale równie ważnym parametrem jest "wytrwałość" baterii. No i jakby spojrzeć na muzykę i baterii to W880i wygrywa zdecydowanie, ale co z tymi smsami?? Słyszałem ze strasznie małe klawisze tam są i paluszki bolą... Poza doszły mnie słuchy, że w serii W klawisze pękają... A z kolei w K800i jest dżojstik---->który (po moim byłym SE K700i gdzie cały czas miałem z nim problemy) nie zostawił dobrego wrażenia... Chciałbym sie pozbyć przynajmniej niektórych mitów i ostatecznie zdecydować na któryś z powyższych tel.
Z góry dzięki za wszelkie rady:)
Postaw piwo autorowi tego posta

przemek2-89 
Help Team

Telefon: Siemens C75/SE K550i + SanDisk M2 1GB
Zaproszone osoby: 1
Sieć: Era => abonament 30 zl
Piwa: 82/12
Wysłany: Czw Mar 20, 2008 20:36   

kondzik, klawisze pekaly z tego co mi wiadomo w modelu W580i i to w poczatkowcy seriach ;) a co do joya to w K800i juz nie ma takich problemow ;) o ile nim gwoździ nei wbijasz ;)

o_0 
VIP Forum

Telefon: lg cookie
Sieć: orange
Imię: Tomek
Piwa: 19/40
Wysłany: Czw Mar 20, 2008 21:10   

kondzik napisał/a:
No i jakby spojrzeć na muzykę i baterii to W880i wygrywa zdecydowanie, ale co z tymi smsami??

zawsze możesz wgrać sterowniki od dźwięku od w880i, ja tak mam i ładnie gra ;) bateria przy 100 smsach dziennie trzyma 2-3 dni (k800i) smsy piszę się bardzo wygodnie bo są duże i gumowe przyciski. ja bym brał k800

kondzik 
Nowicjusz

Postawił 1 piw(a)
Wysłany: Czw Mar 20, 2008 23:04   

No wlasnie slyszalem ze K800i sie latwo tuninguje. przed godzina mialem okazje testowac w880i:) powiem ze nawet fajny--->tylko duzo droższy od K800i. Ale jak skoro da sie wgrać sterowniki dziwięku to jeszcze sie musze zastanowic... No bo po co przeplacac:) A czy można uzyskać (kolego o_0 ) jakies info, skąd takie sterowniki wziąć, żeby przypadkiem sobie wirusa nie wgrać albo cos gorszego...

przemek2-89 
Help Team

Telefon: Siemens C75/SE K550i + SanDisk M2 1GB
Zaproszone osoby: 1
Sieć: Era => abonament 30 zl
Piwa: 82/12
Wysłany: Czw Mar 20, 2008 23:06   

kondzik, polecam strone => http://www.centrumse.pl/

Nothingam 
Moderator
Darkness is here

Telefon: SonyEricsson K810i Pulse Red
Sieć: Era Abonament 90zł
Piwa: 17/6
Wysłany: Czw Mar 20, 2008 23:07   

kondzik, co do baterii to K800i akurat wygrywa, mi w moim trzymała nawet tydzień, co do sterów audio to faktycznie wystarczy zmienić najlepiej na W880i by Gieniu i dzwięk jest nawet lepszy niż w W880i bo sprawdzałem, przeważa również klawisze oraz aparat, nie zastanawiaj się i bierz K800i albo lepiej K810i.

Gość myśl jasno

kondzik 
Nowicjusz

Postawił 1 piw(a)
Wysłany: Pią Mar 21, 2008 12:35   

tak zrobie :ok: A na tej stronce: http://www.centrumse.pl/ to na forum mam szukać tych sterowników...;>

o_0 
VIP Forum

Wysłany: Pią Mar 21, 2008 14:46   

kondzik napisał/a:
No wlasnie slyszalem ze K800i sie latwo tuninguje. przed godzina mialem okazje testowac w880i:) powiem ze nawet fajny--->tylko duzo droższy od K800i. Ale jak skoro da sie wgrać sterowniki dziwięku to jeszcze sie musze zastanowic... No bo po co przeplacac:) A czy można uzyskać (kolego o_0 ) jakies info, skąd takie sterowniki wziąć, żeby przypadkiem sobie wirusa nie wgrać albo cos gorszego...

ja jak tuningowałem fonik to używałem tego forum: www.k800i.pl wszystko ładnie opisane że nawet początkujący sobie poradzi, a jak już się trochę w tym obeznałem to znalazłem forum na którym jest jeszcze więcej rzeczy do pobrania i tuningowania : http://se-tuning.pl/index.php . korzystaj z tego pierwszego na początku łatwiej ogarnąć to wszystko.

Nothingam 
Moderator
Darkness is here

Wysłany: Pią Mar 21, 2008 23:03   

kondzik, tak, ja tam jestem też pod tym samym nickiem to jak coś postaram się pomóc.

Gość myśl jasno

kondzik 
Nowicjusz

Postawił 1 piw(a)
Wysłany: Pią Mar 21, 2008 23:57   

Dzięki wam Wielkie:) :super: Teraz juz jestem na 100% zdecydowany i niedługo stanę sie szczęśliwym posiadaczem K800i:) Dam znać kiedy nadejdzie ta chwila:) :hurra:

o_0 
VIP Forum

Wysłany: Sob Mar 22, 2008 09:10   

kondzik, gratulację :) to jest chyba najlepszy telefonik w tej cenie więc dobry wybór :) pozdro

kondzik 
Nowicjusz

Postawił 1 piw(a)
Wysłany: Nie Mar 23, 2008 22:30   

Pewnie was zdołuje ale zaryzykuje pytania:P Co sądzicie o K530i?? Tez go sie da tak modyfikować jak K800i?? bo tam jest troszkę lepsza bateria niż w K800i, jest poręczniejszy
i nie ma dżojstika(nie wiem czemu ale mam uraz do tego dżojstika):D aparat troszkę gorszy ale ja zdjęć nim nie będę robił:) Kumpel z którym się dość dawno nie widziałem ma taki tel(już ponad 8 miechów), jest naprawdę zadowolony i mi go poleca:) Nic sie nie dzieje i mówił ze na słuchawkach dobrze brzmi:) NO I ZNOWU MAM MĘTLIK W GŁOWIE:[ Tel w podobnej cenie---->HILFE!

Nothingam 
Moderator
Darkness is here

Wysłany: Pon Mar 24, 2008 01:07   

kondzik, nie sugeruj się tym co pisze w parametrach, zapewniam Cię że K800i ma dobrą baterie, nie wiem jak w K530i ale myśle że będzie trzymać tak samo, K530i nie miałem w użytku. Niech kolega Ci powie ile bateria trzymie przy jakim użytkowaniu i jak ją ładuje.
W K800i przy ładowaniu około 6 godzin jak bateria jest prawie całkiem rozładowana telefon trzyma 5 - 6 dni, słuchanie muzyki (lub radia) 20 - 40 min dziennie, około 20 smsów i jakieś 10 połączeń po 2 minuty. BT wyłączone, szukanie sieci Ręczne, podświetlanie na 70% IRDA wyłączona, GPRS wyłączony, Sieć preferowana Tylko GSM.

Gość myśl jasno

Odpowiedz do tematu